Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Likvidaci požáru dřevěné kůlny v Pasece na Olomoucku hasičům ztěžovala nalezená munice

Celkem šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů se postupně podílelo na likvidaci požáru dřevěného objektu v Pasece na Olomoucku. Majitel nejprve z dálky uslyšel praskání a poté zjistil, že budova, ve které měl uskladněné staré věci a nářadí, je celá v plamenech.

Linka tísňové pomoci přijala jeho telefonát v pátek 21. června 2013 v půl třetí odpoledne. Operační středisko k likvidaci vyslalo profesionální jednotky požárních stanic Šternberk a Uničov, posílené dobrovolnými hasiči Uničov, Huzová, Újezd a Dlouhá Loučka.

Plameny částečně přeskočily i na sousední stromy. Hasičům jejich zásah komplikovalo hned několik nepříjemností. Během lokalizace došlo k výbuchu dvou tlakových láhví, naštěstí se vše obešlo bez zranění.

Likvidaci požáru ale po chvíli zcela pozastavil nález neznámé munice, vyžadující příjezd policejních pyrotechniků. Vzhledem k nebezpečí bylo také nutné provést částečnou uzávěru komunikace a zajištění bezpečí pro obyvatele okolních domů.

Po celkové kontrole pyrotechniky na místě byla veškerá nalezená munice vyhodnocena jako neškodná a nehrozilo již žádné nebezpečí.

Hasiči v následujícím čase provedli dohašení a rozebrání ohořelé dřevěné konstrukce a krátce před osmou hodinou večerní místo požářiště předali majiteli.

Příčina vzniku požáru je v tuto chvíli v šetření, požár se obešel beze škod.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet