Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

1200 úsměvů na pátečním branném dnu v Novém Městě nad Metují: K vidění byli hasiči, záchranáři, policisté i vzdušný program

V Novém Městě nad Metují na letišti bylo v pátek rušno – konal se zde branný den, který uspořádal Sbor dobrovolných hasičů z Nového Města společně s Aeroklubem Nové Město nad Metují.

Na 1200 dětí mělo možnost zahrát si zábavné hry i zhlédnout zajímavé ukázky. K vidění bylo vybavení hasičů a to technického automobilu určeného k zásahu při dopravních nehodách, automobilového žebříku a nechyběla ani velkokapacitní cisterna Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje společně s chemickým automobilem. Děti se tak v horku mohly zchladit v dekontaminač­ní sprše.

K vidění bylo i vybavení Policie ČR či Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje. Dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují společně s kolegy tak připravili jedinečné dopoledne na které děti rozhodně nezapomenou.

Nezapomenou na něj i díky spolupořadateli Aeroklubu v Novém Městě, který připravil ukázky letecké techniky. Ve vzduchu se objevil větroň, andula, parašutisté, nebo například i ukázky leteckých modelářů.

O pomyslnou třešničku na vzdušném dortu nasadila Armáda České republiky, kde děti měli možnost spatřit průlet vrtulového letounu CASA, nebo známého stíhacího nadzvukového letounu Gripen, který na děti symbolicky zamával křídly.

Za splněné soutěžní disciplíny ratolesti dostali lístečky, které si mohly vyměnit za malé sladkosti. V parném dnu přišla vhod i limonáda od náchodského pivovaru Primátor. Na dětských obličejích byla vidět radost a jen těžce se jim chtělo zpět domů, kam je dovezli autobusy.

Foto: Michal Fanta – <a href=„http://­michalfanta.cz“>michal­fanta.cz</a>
Sdílet