Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zloděj mědi zaměstnal policisty, záchranáře i hasiče – šel krást a utrpěl rozsáhlé popáleniny

Pět minut před polednem zavolal na operační středisko trutnovské policie 35 letý muž, s tím že je na střeše elektrárny v Poříčí, že má křeče a nemůže se dostat dolů. Žádal policisty o pomoc.

Protože byl dezorientovaný a tam, kde uváděl, se nenacházel, rozjelo se okamžitě pátrání za účasti celého Integrovaného záchranného systému. Podle hovorů, které s ním policisté vedli, to vypadalo, že je muž hodně dehydratovaný. Proto operační zavolal i záchrannou službu.

Operačnímu důstojníkovi se muž do telefonu přiznal, že na střechu vylezl, protože chtěl krást měď.

Po usilovném pátrání, když měli policisté pocit, že by mohli být na místě, které muž popisuje, zapnuli na služebním vozidle výstražné zvukové znamení. Muž se skutečně ozval, že sirénu slyší. Nacházel se na střeše Texlenu v Libči. Pak už byl o otázkou okamžiku, co policisté z Obvodního oddělení policie v Trutnově muže objevili a dostali se k němu i s hasiči a lékařem.

Lékař na místě zjistil, že muž je popálený na 20% těla. Do Trutnova tedy vzlétl vrtulník, který ho transportoval na Pražské popáleninové centrum.

S největší pravděpodobností si zranění způsobil sám, když lezl na střechu okolo trafostanice. Zde pravděpodobně došlo k elektrickému výboji, který ho popálil.

Celá akce byla ukončena zhruba za dvě hodiny. Zda budou policisté zahajovat úkony v trestním řízení pro podezření z trestného činu krádeže, ukáže až další vyšetřování.

mjr. Mgr. Ivana Ježková
Policie ČR

Sdílet