Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu dvou osobáků na Brněnsku bylo zraněno několik osob, silnice byla na tři hodiny uzavřena

V neděli 23. června 2013 zasahovaly všechny základní složky IZS u dopravní nehody dvou osobních automobilů mezi Bratčicemi a Syrovicemi na Brněnsku.

V 16:15 hod přijal operační důstojník krajského operačního a informačního střediska HZS JMK telefonát o dopravní nehodě dvou vozidel na kopci mezi obcemi Syrovice a Bratčice. Na místo ihned vyslal jednotku HZS JMK ze stanice v Židlochovicích.

Hasiči byli na místě nehody po osmi minutách. Zjistili, že po střetu dvou osobních vozidel jsou dvě zraněné řidičky, spolujezdkyně a jedno dítě. Dvě ženy a dítě ze Škody Superb byly mimo vozidlo a řidička Fordu Mondeo, která cestovala sama, byla zaklíněná ve voze. Hasiči poskytli předlékařskou pomoc zraněným, zabezpečili místo nehody a provedli protipožární opatření na obou vozech.

Po příletu vrtulníku Letecké záchranné služby lékařka zkontrolovala zdravotní stav řidičky a poté hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení začali s vyprošťováním.

Mezitím přijely sanitní vozy Zdravotnické záchranné služby JMK a zdravotníci poskytli pomoc zbylým zraněným. Jednotka dále zasypala uniklé provozní kapaliny sorbentem. Po odstranění následků dopravní nehody se hasiči vrátili zpět na základnu v 19:26 hod.

Silnice byla uzavřená tři hodiny. Policisté odkláněli dopravu v obou obcích. Při dokumentování nehody hasiči pomáhali policistům například se zaměřením nehody.

por. Bc. Jan Dvořák
HZS Jihomoravského kraje

Sdílet