Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolní hasiči z Křižínkova oslavili 90. narozeniny

Devadesát let od svého založení oslavil o víkendu Sbor dobrovolných hasičů v Křižínkově. Program oslav začal již v pátek 21. června 2013, kdy proběhla slavnostní schůze.

Starosta SDH Miroslav Mateja v krátkosti připomněl historii hasičského sboru. Po slavnostních projevech a zdravících hostí přišlo na řadu předávání čestného uznání nejstaršímu členu sboru bratru Josefu Zachovalovi nar. 7. 4. 1926. Za okrsek Velká Bíteš vystoupil okrskový starosta Ludvík Zavřel. Za výkonný výbor OSH ČMS Žďár nad Sázavou pozdravil schůzi garant okrsku Jiří Klusák, který předal starostovi sboru „Pamětní list“, jako výraz ocenění za jejich úspěšnou dlouholetou činnost na úseku požární ochrany.

Společným posezením s živou hudbou byla oslava v nočních hodinách ukončena. V neděli 23. června po obědě začaly přicházet delegace z jednotlivých hasičských sborů okrsku Velká Bíteš, aby se na fotbalovém hřišti zúčastnily odpolední soutěže v požárním sportu – požárním útoku a štafetovém běhu. Nastoupené sbory pozdravil starosta okrsku Velká Bíteš Ludvík Zavřel. Oslavy doprovázelo krásné počasí a tak se snad hostům oslavy líbily.

Díky patří všem zúčastněným jednotkám, hostům, veřejnosti a členům sboru, kteří se podíleli na hladkém průběhu oslav. Mimo sportovní a soutěžní aktivity, prevenci požárů a školení svých členů zajišťuje sbor také zábavu pro své spoluobčany a v tomto je prakticky nezastupitelný.

Foto: SDH Velká Bíteš/archiv

Sdílet