Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři dopravní nehody na ledu

Dnes během dvou hodin zasahovala jednotka hasičů města Železná Ruda u tří dopravních nehod způsobených nepřiměřenou rychlostí na komunikaci, která byla na slunečných úsecích pouze mokrá, ale v lesních úsecích i přes značně teplé počasí stále zledovatělá.

U první nehody jsme provedli protipožární opatření, označení a zajištění místa. Dále jsme pomohli s naložením vozu na odtahovou službu. Při první nehodě směrem na Hartmanice nám byla nahlášená kolize dalších vozů Pod nejvyšším bodem, na silnici E53 mezi Žel. Rudou a Klatovy. Zde byla nalezena dvě vozidla v příkopech, přibližně 15 metrů od sebe. Jedno bylo posazené na „břiše“, druhé si ustlalo na boku.
Všechny kolize se obešly bez zranění. Zde byla taktéž provedena protipožární opatření, zajištěno místo nehody a uklizeny uniklé provozní kapaliny z Felicie. Zásah byl ukončen po vytažení vozidel zpět na vozovku.

Na poslední fotografii je, pro představu jak to tu dnes klouzalo, další nehoda. U této jsme ale nezasahovali. Je to opět mezinárodní silnice E53, přibližně 10 km za Železnou Rudou, směrem na Klatovy. Bez zranění.


Filip Brož, hasiči města Železná Ruda.

-wap-
Sdílet