Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Karlovarsku se nenudili, během tří zásahů zachránili sedm osob z vody

Dvakrát během víkendu a ještě jednou pak v pondělí. Taková je bilance záchrany vodáků z řeky Ohře v podání hasičů z Karlovarské­ho kraje.

První u uváděných případů se stal v Karlových Varech. Na jezu v Tuhnicích se převrátila loď se dvěma vodáky, zatímco jednomu se podařilo dostat se na břeh, druhý zůstal uprostřed řeky. Vytáhnout ho museli přivolaní hasiči na člunu.

Druhý výjezd byl v Lokti na Sokolovsku, kde se výletnímu člunu porouchal motor a proud řeky unášel loďku se třemi turisty a jedním dítětem k jezu. S pomocí kotvy se sice podařilo člun v proudu řeky zastavit, aby se všichni v pořádku dostali na břeh ale opět museli přijet hasiči na člunu.

Zatím poslední událost se stala v Kynšperku nad Ohří. Otec se synem na kanoi se zachytili o strom, který spadl přes celou šíři řeky, zůstali viset na tomto stromu a museli počkat, až je hasiči zachrání a bezpečně dostanou na břeh.

Poté jim hasiči ještě vylovili věci z lodi, oba dva zkontrolovala na místě posádka záchranné služby, vodáci se následně rozhodli pokračovat v plavbě.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet