Pondělí 13. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachraňovali z potoka na Novojičínsku zraněné prase, vážilo 160 kilogramů

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v úterý 25. června 2013 odpoledne v obci Kujavy (okres Nový Jičín), kde spadlo do potoka prase a zranilo se. Hasičům se povedlo 160 kilogramů vážícího čuníka vytáhnout a předat majiteli, který si jej odvezl speciální zvířecí „sanitkou“ – na rypadle nakladače.

Operační středisko hasičů bylo o praseti v potoce informováno v úterý odpoledne kolem čtvrté hodiny. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Bílovci, společně s ní místní jednotka SDH (z Kujav).

Hasiči po příjezdu na místo události zjistili, že jde o zhruba 160 kg těžké prase, které spadlo do potoka, a přitom se zranilo. Zachraňující objevili několik tržných ran a měli i podezření na zlomenou nožičku.

Dva odvážní hasiči z HZS MSK se v suchém obleku a brodicích kalhotách spustili do potoka a prase za pomoci pracovního lana a nalezené větve dotáhli na místo s nižším břehem, z něhož jej již bylo možno – ve spolupráci s hasiči z Kujav – z vody vytáhnout.

Majitel čuníka, který přišel na místo záchrany již krátce po úspěšném zásahu, zajistil nakladač s velkým rypadlem. Do něho byl pašík ve spolupráci s hasiči položen a odvezen.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet