Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rekonstrukce zbrojnice v Braškově

Nový hasičský automobil či obléknout starou hasičskou zbrojnici do nového kabátu? Dobrovolní hasiči z Braškova v okrese Kladno dali přednost nové zbrojnici. Dá se říct, že se jedná o moderní hasičskou zbrojnici dobrovolných hasičů na úrovni některých profesionálních útvarů.

Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Braškov (JPO V), nacházející se pár kilometrů jižně od Kladna, čekala dlouhou dobu na dotaci od obce, když ji však dostali, váhali, zda-li pořídit nový hasičský automobil či zrekonstruovat hasičskou zbrojnici a dát jí nový kabát? Rozhodli se pro to druhé, a tak 1. 8. 2006 začali s demolicí staré požární zbrojnice, kde vyrostla nová a moderní. Nyní vlastní výjezdové vozidlo CAS 24 – Š706 RTHP a Pragu V3S (valník) na přepravu materiálu, jakmile však budou finance, uvažují samozřejmě o novém hasičském automobilu.

V srpnu 2006 začala s demolicí staré hasičské zbrojnice v Braškově, ulice Požárníků (viz foto), stavební firma Stavitelství Kladno, začali přistavovat a rekonstruovat zbylé části budovy. O čtyři měsíce později byly stavební práce dokončeny, 2. prosince již proběhlo slavnostní otevření nově zrekonstruované hasičské zbrojnice. Nyní bylo namontováno odsávání výfukových plynů, dobíjení akumulátorů a stále probíhají práce na šatnách pro výjezdovou jednotku, to vše dodělávají sami členové sboru.

Roku 1997 byla odkoupena z finančních prostředků za cca 65 tisíc korun z firmy Soukup Plzeň CAS 24 – Š706 RTHP, na které byla provedena repase členy SDH. Dříve jednotka vlastnila T 805 (Kačenu).

Konečná cena nově zrekonstruované hasičské zbrojnice v Braškově vyšla na 5.7 mil. Kč

Za informace a prohlídku s následnými fotografiemi pro Požáry.cz děkuji panu Votavovi a ostatním členům SDH Braškov ;-))

Lukáš Vejvar, Požáry.cz
Sdílet