Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči uhasili požár dodávky včas a tím uchránili halu za víc jak tři miliony

Dne 26.6. v 22:34 hodin byl vyhlášen požární poplach jednotkám profesionálních hasičů ze stanic Kroměříž a Holešov. Současně operační důstojník vyhlásil poplach také jednotkám dobrovolných hasičů z Hulína, Holešova a Kroměříže. Důvodem jejich výjezdu bylo oznámení o požáru nákladního vozidla, který se šířil na blízký výrobní objekt. K události došlo v Hulíně na Kroměřížsku.

Jak se ukázalo na místě události, požárem byla zasažena zaparkovaná dodávka zn. VW, u blízkého objektu došlo pouze k zasažení části povrchu obvodové konstrukce a to především působením sálavého tepla. K rozšíření požáru do vnitřní části objektu a na jeho střešní konstrukce již nestačilo dojít. Vnitřní prostory objektu byly pouze silně zakouřeny.

Hasiči současně s odvětráváním objektů přetlakovou ventilací prováděli i kontrolu jednotlivých částí konstrukcí termokamerou. Riziková místa byla také preventivně ochlazována. Na místě se nacházel také zaměstnanec firmy, který zasahujícím hasičům zpřístupnil kontrolované části objektů.

V 23:53 hodin byla velitelem zásahu ohlášena likvidace události. Na místě začal pracovat také vyšetřovatel požárů z Kroměříže. Podle prvotních informací se škoda způsobená požárem vyšplhala na 400.000,– Kč. Výše uchráněných hodnot dosáhla asi 3 000.000,– Kč. Příčina vzniku požáru je v dalším šetření.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet