Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozidlo autoškoly se střetlo s nákladním vozidlem, zraněnou žákyni transportoval do nemocnice vrtulník

Dopravní nehoda osobního a nákladního automobilu na silnici 1/16 v katastru obce Malíkovice – Hvězda byla ohlášena na tísňovou linku Středočeských hasičů ve středu 26. 6. 2013 v 15:22 hodin.

Na místo události byly vyslány zásahové jednotky HZS Středočeského kraje stanice Slaný a Stochov a současně byly vyrozuměny další základní složky IZS. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu osobního vozidla autoškoly a nákladního vozidla, přičemž uvnitř osobního vozidla byla zaklíněna řidička – žákyně autoškoly. Po prvotním zajištění zraněné posádkou ZZS provedli hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyproštění a předání do péče ZZS. Následně byla transportována leteckou záchrannou službou do pražské nemocnice.

Současně ZZS provedla ošetření zraněného instruktora autoškoly, kterého následně transportovala do slánské nemocnice. Z důvodu špatného psychického stavu řidiče nákladního vozidla byla na místo nehody povolána psycholožka HZS, která zajistila posttraumatickou intervenci.

Foto: nprap. Jiří Pospíšil
Video: kpt. Mgr. Libor Pospíšil

Sdílet