Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda osobáku v Buchlovicích si vyžádala jednu zraněnou osobu

Osobní vozidlo převrácené na střechu v korytě potoku a zaklíněná posádka, to byly prvotní informace, které včera v 11:40 hodin přijal operátor tísňové linky krajského operačního střediska zlínských hasičů. K nehodě došlo v obci Buchlovice u Uherského Hradiště.

Na místo hlášené události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherské Hradiště a jednotka dobrovolných hasičů obce Buchlovice.

Po příjezdu hasičů na místo události bylo zjištěno, že všechny čtyři osoby, které ve vozidle zn. Seat cestovaly, byly již vyproštěny. Jedním z cestujících byl i malý chlapec. Celou posádku havarovaného vozidla měla v péči posádka zdravotnické záchranné služby. I když nehoda na první pohled vypadala velmi vážně, zraněna byla jen jedna osoba.

Hasiči provedli zajištění vozidla a zachycení odkapávajícího oleje do absorpčních rohoží. Pro případ dalšího úniku provozních kapalin do potoku, byly do jeho koryta položeny dva kusy sorbčních hadů. Následně byl na místo události povolán automobilní jeřáb jednotky profesionálních hasičů stanice Otrokovice.

Po vytažení havarovaného vozidla z koryta, byly dokončeny likvidační práce a místo události předáno policistům.

Symbolickou tečnou zásahu bylo předání maskota hasičů „Dráčka záchranáčka“ malému chlapci.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet