Středa 1. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Večerní požáry odpadů zaměstnaly hasiče v Olomouckém kraji

Ke třem nahlášeným požárům vyjeli v noci z pátku 28. června 2013 na sobotu 29. června 2013 hasiči v Olomouckém kraji. V jednom případě se jednalo o planý poplach.

První událost byla oznámena na operační středisko Hasičského záchranného sboru v pátek 28. června v 22:57 hodin. Mělo se jednat o požár chatky nedaleko obce Oplocany. Operační středisko k události vyslalo profesionální hasiči z Kojetína a dobrovolné hasiče z Kojetína, Tovačova a Uhřičic. Hasiči však marně projížděli i s Policií ČR celé okolí, žádný požár nenašli.

Sotva se hasiči vrátili na základnu, byli povoláni k dalšímu požáru (sobota 29. 6. 2013, čas: 0:34 hodin). Tentokrát v Kojetíně-Popůvkách hořelo v bývalé škole. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Kojetína a Přerova a dobrovolní hasiči z Kojetína, Popůvek a Němčic nad Hanou. O pomoc byla také požádána požární stanice v Kroměříži (HZS Zlínského kraje). Hasiči tentokrát po příjezdu opravdu požár objevili. Hořelo v jedné místnosti o rozměrech asi 5 × 3 metry v prvním patře bývalé školy v rekonstrukci. Požár se dále rozšířil na strop a část místnosti nad ní. Hasiči plameny zlikvidovali, zakouřený objekt odvětrali a následně ho celý zkontrolovali termokamerou. Po příčině vzniku požáru i výši škody se zatím pátrá.

Ke třetímu požáru vyjížděli v 3:22 hodin profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Černovíra na Černou cestu v Olomouci. Montážní jáma v bývalém autoservise byla naplněna odpadem, který vzplál. Požár se nerozšířil mimo montážní jámu, a proto nezpůsobil žádnou škodu.

Při žádné z událostí nebyl nikdo zraněn.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet