Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nedaleko Koclířova na Svitavsku boural kamion, zraněného řidiče odvezli záchranáři do nemocnice

V pondělí 1. července 2013 po páté hodině ranní byla na krajské operační a informační středisko pardubických hasičů nahlášena nehoda kamionu u Koclířova na Svitavsku.

Před příjezdem jednotky na místo zásahu byl již lehce zraněný řidič v péči zdravotnické záchranné služby, která jej odvezla na vyšetření do nemocnice.

Jednotka profesionálních hasičů ze Svitav, po průzkumu místa zásahu zjistila, že z kamionu Scania, který sjel při nehodě do příkopu vytéká nafta. Při nárazu došlo k poškození obou nádrží, z nichž jedna se z vozidla úplně uvolnila.

Hasiči pomocí zařízení na odčerpávání nafty přečerpali z kamionu cca 450 litrů této pohonné hmoty a cca 30 litrů, které unikly na vozovku, zasypali sorbentem. K vytažení byla povolána firma Vápeník, která vyprostila kamion z příkopu na silnici. Na tahači chybělo kolo, takže vyproštění bylo náročnější.

Nehodu vyšetřila Policie ČR a po vystřídání směn hasičských jednotek pokračovala likvidace nehody. Úklid provedli pracovníci SÚS. Před desátou hodinou dopolední se hasiči vrátili na základny.

Petra Malátková Hofmanová
HZS Pardubického kraje

Sdílet