Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

STAVÍME CISTERNU: Uložili jsme vybrané žebříky na nástavbu

V minulém díle jsme si vybrali žebříky, které bude naše ideální cisterna vozit. Dnes se zamyslíme nad tím, zda by nebylo vhodné nějak neobvykle a moderně vyřešit manipulaci s nimi.


VÝBĚR


V dnešní době je především u tuzemských nástavbářů (ostatně zřejmě proto, že zákazník běžně nic jiného nežádá) mít žebříky prostě a jednoduše uloženy na střeše nástavby, kam si pro ně hasiči vylezou.

Zahraniční hasičská produkce nám ale ukazuje, že jsou i jiná, pohodlnější řešení, kterak na žebříky dosáhnout bez problémů ze země a stejným způsobem je na vůz vrátit.

Zbytečné? Možná. Možná taky ne, takovéto řešení může ušetřit jednoho hasiče (u běžného uložení jeden sundává, jeden bere).

Řešení nabízí různě zvedací plošiny či stahovací mechanismy. Je na nás se rozhodnout, zda nějaký podobný způsob zvolit nebo zůstat u klasiky.


ROZHODNUTÍ


Pro uložení žebříků jsme si vybrali u nás ne zcela obvyklé řešení. Nicméně dle našeho názoru pro hasiče nejpohodlnější. Žebříky uložíme tak, aby je bylo možno bez problémů sundat už ze země.

Pro nastavovací žebříky tedy použijeme sklopnou platformu, na které bude žebřík uložen – něco na způsob odkazu Vaška Porkáta v názorech k tomuto článku.

Žebřík NorBas lze z vozu sundat aniž by musel hasič na střechu nástavby již nyní, jeho uložení pouze vhodně upravíme rukojeť.

Sdílet
Seriál: POŽÁRY.cz staví cisternu pro Spodní Břízu