Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hejtman Řihák navštívil hasiče na Příbramsku a Rakovnicku, slavili výročí od založení

V sobotu 29. června navštívil hejtman Středočeského kraje Josef Řihák několik obcí na Příbramsku a Rakovnicku, kde se konaly výroční schůze místních sborů dobrovolných hasičů.

SDH Dubno: 125. výročí založení sboru

První zastávkou středočeského hejtmana byla obec Dubno na Příbramsku, kde se zúčastnil oslav 125. výročí založení sboru dobrovolných hasičů. Při této příležitosti hejtman připomenul veliké nasazení při červnových povodních a poděkoval hasičům za jejich tolik potřebnou práci.

Proto Sboru dobrovolných hasičů Dubno udělil za příkladnou a obětavou práci při rozvoji hasičů čestné uznání a za rozvoj hasičstva na území Středočeského kraje předal pamětní medaili Václavu Pincovi, Josefu Buzkovi a Václavu Černému.

„Jsem moc rád, že mohu ocenit Václava Černého, dlouholetého funkcionáře sboru a zároveň místostarostu Příbrami. Dlouhá léta jsem s ním spolupracoval za mého starostování v Příbrami,“ řekl hejtman Řihák.


SDH Krakov: 115. výročí založení sboru

Další zastávkou v nabitém sobotním programu byla obec Krakov na Rakovnicku, kde místní dobrovolní hasiči oslavili 115 let od založení sboru. „Jste taková velká rodina, a to je víc než dobrá parta. Přeji vám, aby se vám jak v tom hasičském, tak i v osobním životě dařilo,“ poděkoval hasičům za jejich pomoc při povodních hejtman a předal jim zahradní stan, na který jim přispěl z fondu hejtmana.

Jde o stan pro zhruba sto osob a sboru bude sloužit například při mimořádných událostech, zejména živelních katastrofách, jako zázemí pro hasiče či provizorní evakuační místo. Hasiči ho také mohou využít při oslavách či jiných velkých společenských událostech v obci, jako tomu bylo v případě této slavnostní schůze u příležitosti 115. výročí sboru v Krakově.


SDH Věšín: 130. výročí založení sboru

Svou cestu zakončil hejtman u hasičů ve Věšíně, kteří v rámci oslav 130. výročí založení pořádali hasičskou soutěž v požárním útoku. I zde hejtman poděkoval hasičům za jejich práci, konkrétně za práci s mládeží a soutěžní činnost.

Čestné uznání za příkladnou a obětavou práci při rozvoji hasičů udělil Sboru dobrovolných hasičů Věšín. Pamětní medaili za rozvoj hasičstva na území Středočeského kraje udělil Jiřímu Smrčenskému, Karlu Hutrovi st. a Miroslavu Polákovi.

Martin Poulíček
Odbor Kanceláře Hejtmana

Sdílet