Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Provoz na dálnici D1 ve směru na Brno blokovala nehoda kamionu, na místo letěl i vrtulník

Jihlavští profesionální hasiči zasahovali dnes dopoledne u dopravní nehody kamionu na 125,5. km dálnice D1 ve směru na Brno. Zraněného řidiče transportovali zdravotníci do nemocnice letecky.

Informaci o nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 11:00 hod.

Vůz skončil po nehodě převrácený, jeho řidič utrpěl zranění. Hasiči pomohli zdravotníkům s ošetřením řidiče a s jeho následným transportem do vrtulníku letecké záchranné služby. Zraněný muž byl transportován do brněnské nemocnice. Provoz na dálnici ve směru na Brno byl uzavřen a v místě se začaly tvořit kolony. Obnovit provoz jedním jízdním pruhem se podařilo zhruba v 11:45 hod.

Hasiči zajistili havarovaný vůz proti požáru. Při nehodě došlo k utržení obou palivových nádrží a následnému úniku přibližně 600 l nafty na vozovku. Hasiči vyteklou naftu ohraničili, aby se nedostala mimo vozovku. Na vyproštění kamionu byla na místo povolána specializovaná firma. O úniku paliva byl informován zástupce OŽP Magistrátu města Jihlavy.

Ještě před pravým polednem jednotka z místa po dohodě s Policií ČR odjela zpět na základnu.

Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Sdílet