Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči SŽDC Česká Třebová směny A hasili kontejner a otevírali byt, kde praskla voda

Hasiči SŽDC Česká Třebová vyjížděli v neděli 7. července 2013 v čase 01:29 s technikou CAS 24 L 101 v počtu 1+2 do České Třebové na žádost KOPIS Pardubice k požáru kontejneru v ulici Trávník.

Jednotka provedla průzkum a za pomoci vysokotlaku z CAS provedla uhašení plastového kontejneru na papír. Po likvidaci vyčkala příjezdu vyšetřovatele HZS ČR Ústí nad Orlicí, který stanovil škodu na 15.000 Kč.

zdroj: VZ HZS SŽDC Č.T.


Dále hasiči vyjeli dvanáct minut po šesté hodině ranní na žádost KOPIS Pardubice do České Třebové, opět na adresu Trávník s technikou RZA Nissan Patrol v počtu 1+1.

Jednotka po příjezdu na místo za 2 minuty od vyhlášení poplachu a provedeném průzkumu zjistila, že došlo k prasknutí vody v bytě v 2. patře panelového domu a k následnému vytopení bytu v patře pod ním.

Hasiči provedli otevření bytových dveří za pomocí speciálního nářadí a ochranných pomůcek. Na místo se dostavila hlídka Policie ČR OOD Česká Třebová a správce domu, který uzavřel hlavní uzávěr vody v celém panelovém domě. Po likvidaci se hasiči vrátili zpět na základnu v 7:20.

Michal Janza

Sdílet