Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Poslední závod prvního ročníku Šumavské ligy v hasičském vytrvalostním a silovém víceboji se poběží ve Strážově

Sbor dobrovolných hasičů Strážov ve spolupráci s Městem Strážov Vás srdečně zvou na soutěž v hasičském silovém víceboji. Soutěž se uskuteční v neděli 28. července na náměstí.

Popis trati:

Spojení a roztažení dvou proudů B (každý o třech hadicích B připravených v harmonice zakončený proudnicí) s následným odložením proudnic na vyznačené místo (položení, né hození z výšky).

60 úderů 10 kilogramovým kladivem v hamer boxu (30 úderů do horní a 30 do spodní desky). Počet provedených úderů počítá rozhodčí a po splnění daného počtu poklepe závodníkovi na záda a tím mu signalizuje možnost pokračování v závodu.

Libovolným způsobem zdolání překážky okno.

Výstup po žebříku na plošinu lešení cca 4 m nad zemí, vytažení závaží pomocí lana, které se vyzvedne přes zábradlí a odstaví na vyznačené místo. Na žebříku je nutno se pohybovat po jednotlivých příčlích. Při překročení více příčlí se závodník musí vrátit na zem a znova opak výlez po žebříku.

Přeběhnutí pásu pneumatik.

Přenesení kanystrů (2 × 30 kg) na vyznačené trase.

Smotání dvou hadic B a jejich uložení do boxu na hadice.

Převalení traktorové pneumatiky 8×.

Překonání dvoumetrové bariéry libovolným způsobem. Pro překonání bariéry se nesmí využít boční ocelová konstrukce překážky.

Přemístění figuríny o hmotnosti 80 kg po vyznačené dráze (úchopem obouruč zezadu – zákaz za nohy, hlavu apod.).

Výběh cca 70 metrů do mírného a následné zmáčknutí tlačítka pro ukončení pokusu.

Za nesprávné provedení disciplíny bude udělena časová penalizace. Celá trať se nachází na náměstí, první disciplína na asfaltovém povrchu, zbytek na žulových kostkách. Soutěžící nastoupí na start kompletně ustrojen. Pro měření času bude použita elektronická časomíra. V případě selhání techniky bude zajištěno ruční stopování.

Více o celé akci naleznete v příloze

Sdílet
Přiložené soubory
Želený hasič města strážov.pdf zobrazit online PDF 569 kB