Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mimořádné odměny za zásahy při povodních dostanou hasiči a policisté ve výplatě za měsíc srpen

Již začátkem července jsme informovali, že v vláda ČR uvolnila bezmála 150 mil. Kč na mimořádné odměny příslušníkům Policie, Hasičského záchranného sboru a občanským zaměstnancům těchto sborů, kteří se podíleli na plnění úkolů v rámci záchranných a likvidačních prací při povodních v červnu 2013.

Jsem si samozřejmě vědom, že nikdo ze zasahujících nepomáhal kvůli odměnám. Stovky hodin tvrdé práce v terénu a v obtížných podmínkách ani penězi ocenit nejdou. Chtěl bych však ještě jednou všem poděkovat za skvěle odvedený zásah a kromě osobního poděkování přidat i finanční odměnu uvedl Jan Kubice

Na opatřeních v souvislosti s povodněmi se podílelo celkem 10 096 příslušníků Policie, 4 531 příslušníků Hasičského záchranného sboru a 250 občanských zaměstnanců obou sborů. Všem nasazeným příslušníkům a občanským zaměstnancům těchto sborů podílejícím se na úkolech při povodních bude udělena odměna ve výši 10 000 Kč.

Zároveň Vláda uvolnila 200 mil. Kč mimořádných finančních prostředků pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí nasazených v průběhu povodně.


V souvislosti s tím, že se na nás hasiči i policisté obraceli se žádostmi, abychom zjistili, proč ještě slíbené odměny nedostali, jsme oslovili přímo Ministerstvo vnitra.

Toto rozpočtové opatření by mělo být provedeno ze strany Ministerstva financí cca do konce srpna. Následné udělování těchto mimořádných odměn jednotlivým zasahujícím příslušníkům je plně v kompetenci služebních funkcionářů s kázeňskou pravomocí. Dle dopřesnění z ministerstva by dotyční policisté a hasiči měli své odměny dostat v září jako součást výplaty za měsíc srpen.

Sdílet