Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Celkem tři jednotky hasičů ráno zasahovaly v Bravanticích, pomáhat musel i Bison

Celkem tři jednotky hasičů spolu s dalšími složkami IZS (ZZS Moravskoslezského kraje a Policie ČR) zasahovaly u dnešní ranní dopravní nehody jednoho osobního automobilu na silnici u obce Bravantice v okrese Nový Jičín. Registrujeme jednu zraněnou osobu.

Operační středisko hasičů bylo o dopravní nehodě informováno ve čtvrtek 11. 7. 2013 v 06:34 hodin Zdravotnickým operačním střediskem (ZOZ) ZZS Moravskoslezského kraje s tím, že by se ve voze měla nacházet zraněná a zaklíněná osoba. Na místo byly ihned vyslány dvě jednotky hasičů, a to jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice v Bílovci a jednotka sboru dobrovolných hasičů taktéž z Bílovce, která je mimo jiné předurčena pro zásahy u dopravních nehod.

Hasiči po svém příjezdu zjistili, že se jedná o dopravní nehodu jednoho osobního automobilu, které skončilo na střeše mimo vozovku v hustém porostu. Zraněná osoba již byla mimo vozidlo, z něj jí pomohl náhodný okolo jedoucí řidič. Hasiči tak nemuseli použít hydraulické nástroje k vyproštění zraněné osoby z havarovaného vozidla.

Zraněné osoby se ihned ujal zdravotník z řad hasičů a byla jí poskytnuta předlékařská pomoc. Dle sdělení velitele zásahu se jednalo o lehčí zranění a šok. Po příjezdu posádky ZZS Moravskoslezského kraje jim byla osoba předána. Následně byla přepravena záchranáři do nemocnice k dalšímu ošetření.

Zasahující hasiči provedli také protipožární opatření, odpojili akumulátor vozidla a zjišťovali, zda nedošlo k úniku provozních kapalin, což se nepotvrdilo. Také v místě zásahu prováděli usměrňování dopravy. V průběhu zásahu došlo k vystřídání špičkové směny „B“ nastupující směnou „C“, přičemž nedošlo k přerušení prací na místě zásahu.

Následně byl na místo povolán vyprošťovací speciál Mercedes-Benz Bison ze stanice HZS Moravskoslezského kraje v Ostravě-Zábřehu. Po jeho příjezdu bylo vozidlo opatrně vyproštěno pomocí hydraulické ruky a naloženo na vozidlo odtahové služby. Následně bylo místo zásahu předáno Policii ČR a všechny jednotky se vrátily na své základny. Po dobu zásahu a vyprošťování vozidla byla silnice průjezdná kyvadlově a na nezbytnou dobu byla uzavírána. Celý zásah hasičů trval přibližně 3 hodiny.

Sdílet