Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě nehody, tři zranění

Hasiči Pardubického kraje vyjížděli včera večer ke dvěma dopravním nehodám. Nejprve došlo ke střetu osobního automobilu a kamionu na silnici mezi Poličkou a Borovou. O pár hodin později narazila Škoda Favorit do sloupu u obce Vysoká.ILUSTRAČNÍ FOTO: HZS Beroun

HZS Pak územní odbor Svitavy

K dopravní nehodě osobního vozidla a kamionu vyjížděli profesionální hasiči ze Svitav a Poličky 15. února 2007 v 18:51 hodin. Nehoda se stala na silnici mezi Poličkou a Borovou. Hasiči museli použít hydraulické vyprošťovací zařízení, aby z osobního vozidla vyprostili dvě zaklíněné zraněné osoby. Ty byly ihned po vyproštění předány do péče zdravotníků. Dále hasiči provedli protipožární opatření, tedy odpojili akumulátor, aby nedošlo k požáru. Dále bylo nutné zajistit vozidla tak, aby nedošlo k úniku provozních náplní. Při nehodě došlo k poškození sloupu elektrického vedení. Hasiči místo zabezpečili, aby nedošlo ke zranění. Hasiči nejprve odstranili ze silnice osobní automobil a poté byl vytažen a odstraněn havarovaný nákladní automobil. Událost ze strany hasičů byla ukončena ve 21:33 hodin.

Ve 22:34 hodin byli hasiči z Moravské Třebové a Jevíčka přivoláni k další dopravní nehodě, která se stala na křižovatce u obce Vysoká. Hasiči ihned po příjezdu zjistili, že se jedná o nehodu osobního vozidla Škoda Favorit, se kterým řidička narazila do sloupu elektrického vedení. Z vozidla museli hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyprostit zraněnou osobu. Ta byla ve vozidle zaklíněna natolik, že samotné vyproštění osoby trvalo přibližně 15 minut. Záchranná služba ji převezla ihned do nemocnice. Hasiči dále provedli u vozidla na LPG pohon taková opatření, aby nedošlo k požáru a drobný únik provozních náplní na vozovce posypali sorbentem a zajistili vozidlo tak, aby nedošlo k dalšímu úniku látek. Událost ze strany hasičů byla ukončena v 01:53 hodin.

por. Bc. Vendula Horáková
komisař – tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-wap-
Sdílet