Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Páteční tragickou nehodu u Nového Města na Moravě nepřežil řidič osobního vozidla

Hasiči ze dvou jednotek zasahovali v pátek odpoledne u tragické dopravní nehody osobního vozidla a cisterny na komunikaci u Nového Města na Moravě. Z havarovaného osobního vozidla museli hasiči těžce zraněného řidiče vyprostit. I přes maximální úsilí záchranářů na místě svým zraněním podlehl. Komunikace zůstala po nehodě uzavřená.

Hlášení o nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ve 13:01 hod. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Žďáru nad Sázavou společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Nového Města na Moravě.

Z havarovaného osobního vozidla Škoda Felicia vyprostili hasiči zaklíněného těžce zraněného řidiče za použití hydraulického nářadí. Ihned po vyproštění jej předali do péče zdravotníkům.

I přes maximální snahu zraněný muž na místě svým zraněním podlehl. Komunikace spojující Nové Město na Moravě a Slavkovice zůstala po nehodě uzavřená, doprava byla vedena přes objízdné trasy. Cisterna převážela přibližně 25 tisíc litrů mléka, při nehodě došlo k úniku několika tisíc litrů do pole. Zbylý obsah nádrže byl přečerpán do náhradní cisterny.

Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru a zlikvidovali uniklé provozní kapaliny. Na vyproštění cisterny byla na místo povolána specializovaná firma. Před čtvrtou hodinou byl zásah pro hasiče ukončen a po dohodě s policisty se obě jednotky vrátily zpět na základny. Příčinu, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody vyšetřují policisté.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet