Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Město Plzeň zapůjčí hasičům další novou cisternu

Nová požární stanice Plzeň – Košutka bude ve středu 21. února 2007, od 10:00 hodin dějištěm slavnostního předání nové automobilové cisterny CAS 24 na podvozku SCANIA plzeňským profesionálním hasičům.

Klíč od vozidla předá řediteli HZS Plzeňského kraje plukovníkovi Ing. Františku Pavlasovi primátor města Plzně Ing. Pavel Rödl. Nové vozidlo zakoupilo město Plzeň za více jak 7 milionů korun a do užívání ho zapůjčil HZS Plzeňského kraje, územnímu odboru Plzeň. Vozidlo budou využívat příslušníci ze stanice Košutka.

Cílem smlouvy podepsané mezi městem Plzeň a HZS Plzeňského kraje je zlepšení stavu vozového parku u jednotek požární ochrany dislokovaných na území města.

Vozidlo je vybaveno vyprošťovacím zařízením HOLMATRO, osvětlovacím stožárem s vlastním elektrickým agregátem, přetlakovým ventilátorem, motorovou a rozbrušovací pilou, dvěma žebříky na nástavbě vozidla, z nichž jeden dosahuje výšky 12 metrů a druhý je tvořen čtyřmi díly nastavovacího žebříku, dýchací technikou, speciálními ochrannými obleky, je tam místo na plovoucí čerpadlo a je opatřeno nádrží na 3 200 litrů vody a 400 litrů pěnidla. Je vybaveno rovněž vysokotlakým hasícím zařízením. Díky této výbavě může jednotka hasičů zasahovat u širokého spektra mimořádných událostí, jako je likvidace požáru, vyproštění osob z havarovaných vozidel, likvidace úniku nebezpečných látek aj.
Jedná se již o třetí vozidlo, které město Plzeň plzeňským profesionálním hasičům zapůjčí.

Tiskový mluvčí HZS Plzeňského kraje: por. František Vaško

ILUSTRAČNÍ FOTO: hzs-kv.blog.cz

-wap-
Sdílet