Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U rozsáhlého požáru firmy na výrobu nábytku zasahovali hasiči v Přezleticích

Dne 13. července krátce po 16 hodině byl ohlášen na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje požár haly na výrobnu nábytku v Přezleticích na Praze východ.

Na místo bylo vysláno několik jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že požár zasáhl velkou část výrobní haly a dál se šíří. Hasiči ihned vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. V současné době se hasiči pokoušejí pomocí několika C proudů požár lokalizovat. Na místě v rámci mezikrajské pomoci zasahují také jednotky HZS hl. města Prahy a dobrovolné jednotky z Prahy.

Krátce před devatenáctou hodinou byla provedena lokalizace požáru. V současné době na místě zasahují jednotky:

HZS Středočeského kraje stanice: Stará Boleslav a Mladá Boleslav
HZS hl. města Prahy stanice: HS10 Satalice, HS1 Sokolská, HS2 Petřiny
JSDH Brandýs nad Labem, Podolánka, Veleň, Kolovraty, Dolní Měcholupy, Horní Měchopupy
VHZS Letiště Kbely

Krátce po půl osmé na místě probíhá redukce sil a prostředků a postupné dohašování požáru, byl ukončen i druhý stupeň požárního poplachu, část jednotek je odesílána zpět na své základny. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování. Hasičům se díky včasnému zásahu podařilo uchránit majetek za zhruba 10 milionu korun. Krátce po dvacáté hodině byla ohlášena likvidace požáru. Na místě zůstala pouze jedna jednotka SDH, která bude dohlížet na požářišti.

Foto: Zdeněk Kozák a Leoš Kučera

Sdílet