Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda u Babylonu

K vážné dopravní nehodě došlo dnes (16. února 2007) po osmnácté hodině na silnici u Babylonu. Do pravděpodobně se otáčejícího polského kamionu Mercedes narazil v plné rychlosti z boku osobní automobil Audi A6.

Osobní automobil zůstal pod návěsem a zasahující profesionální hasiči museli těžce zraněnou posádku osobního vozidla vyprošťovat. Vyproštění ženy a muže německé národnosti bylo velmi komplikované, jelikož z pod vleku koukaly z osobního automobilu pouze zadní sedačky a kufr. Hasiči zajistili také místo, pomáhali ZZS s poskytováním předlékařské pomoci a připravili místo pro přistání vrtulníku LZS. Těžce zraněného muže do nemocnice odvezla ZZS a těžce zraněnou ženu vrtulník LZS. Hasiči nasvítili místo, sorbentem zlikvidovali uniklé provozní kapaliny a asistovali PČR při vyšetřování nehody. Odtahová služba je již na místě. Bude nutné nadzvednout návěs kamionu, aby mohl být vyproštěn osobní automobil. Vozovka bude neprůjezdná do doby odstranění následků dopravní nehody. Kamion je napříč vozovky a hasiči budou ještě asistovat odtahové službě a likvidovat následky nehody.

Také k další dnešní dopravní nehodě došlo po osmnácté hodině, a to na silnici 27, na přivaděči D5 – Litice (EXIT 80), Vysoká u Dobřan, směr Klatovy. Jednalo se o náraz osobního automobilu do středových svodidel. Jednu zraněnou osobu do své péče převzala ZZS. Zasahující profesionální hasiči ze stanic Přeštice a Slovany zajistili místo nehody a odpojili u vozidla akumulátor.

Tiskový mluvčí HZS Plzeňského kraje: por. František Vaško

ILUSTRAČNÍ FOTO: http://home.zcu.cz/

-wap-
Sdílet