Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda na dálnici D1 zaměstnala ráno hasiče, osobní vůz skončil na střeše v potoce

Humpolečtí profesionální hasiči vyjížděli v pondělí ráno k vážné dopravní nehodě osobního vozidla na 99. km dálnice D1 ve směru na Brno. U nehody zasahoval kromě sanitního vozu také vrtulník letecké záchranné služby.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byl provoz na dálnici omezen. V době, kdy na dálnici zasahoval vrtulník byl provoz na D1 zcela zastaven.

Hlášení o nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 06:15 hod. Osobní vůz značky BMW skončil po nehodě mimo dálniční těleso převrácený na střeše v potoce.

V době příjezdu hasičů na místo události byl v péči zdravotníků řidič vozidla, ale také jeho spolujezdkyně. Hasiči pomohli zdravotníkům s ošetřením zraněných osob a s jejich následným transportem do vrtulníku a sanitního vozu. Hasiči zajistili havarovaný vůz proti požáru a úniku provozních kapalin.

Z preventivních důvodů jednotka na potok nainstalovala sorbční hady. O půl osmé ráno byl zásah pro hasiče ukončen a jednotka po dohodě s policisty odjela zpět na svoji základnu. Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet