Středa 17. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár obytné hospodářské budovy

Pět hasičských jednotek z Frýdecko-Místecka zasahovalo v pátek 16. 2. 2007 večer u požáru hospodářské budovy s obytným podkrovím v obci Řeka na Frýdecko-Místecku. Škoda byla odhadnuta na 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty na 150 tisíc korun, událost se obešla bez zranění.

Požár oznámil v pátek před čtvrt na sedm večer na operační středisko hasičů majitel stavení, kde žil podle dostupných informací jeho švagr. Na místo vyjelo pět jednotek hasičů – dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic ve Frýdku-Místku a Třinci a tři dobrovolné jednotky z Řeky, Hnojníku a třinecké části Guty.

Hasiči zjistili, že hoří obytné podkroví dvoupodlažní hospodářské budovy zhruba o základně 10 × 10 metrů, dole zděné s garáží. Požár se jim podařilo lokalizovat za 40 minut, hasební práce byly ukončeny za tři hodiny po nahlášení požáru, protože jednotky musely rozebírat a zalévat vodou střešní konstrukci.

Příčina vzniku požáru je v šetření. Otázkou zůstává, zda byly stavební úpravy na zabydlení hospodářského objektu za rodinným domkem povoleny, především velkého pokoje pod střechou, když v budově nebylo ani sociální zařízení.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet