Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 15. července 2013

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové otevírali krátce před polednem byt v ulici Jana Masaryka v Hradci Králové.


Požár trávy u železniční trati v Blešně likvidovali po 17. hodině profesionální hasiči z Hradce Králové. Požár zasáhl plochu zhruba 20 krát 20 metrů a nezpůsobil žádné škody.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Dvě jednotky hasičů z Dobrušky a Opočna zasahovaly včera dopoledne u dopravní nehody osobního vozidla mezi Dobruškou a Opočnem. Řidička osobního vozidla Ford Ka sjela do příkopu a narazila do stromu. Žena byla zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice.


Beze škody se obešel požár kontejneru s odpadem, který likvidovali včera po poledni dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí v ulici Jirchářská v Kostelci nad Orlicí. Na místo vyjeli také profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, kteří nakonec nemuseli zasahovat.


Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře byli v 11:17 hodin přivoláni k nehodě, která se stala ve Slotově. Řidič osobního vozidla Volkswagen Golf srazil chodce, který stál na krajnici. Sražený chodec byl převezen do nemocnice. Hasiči zabezpečili havarované vozidlo a místo události předali Policii ČR k dalšímu šetření.


Jaroměřští hasiči vyjeli po 17. hodině otevřít dveře bytu v ulici Na Obci v Jaroměři, ve kterém jeho uživatelka nechala zapnutý sporák.


Dvě jednotky hasičů vyjely včera večer k ohlášenému požáru osobního vozidla na parkovišti ve Dvorské ulici v Hronově. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen ve 22:43 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Hronova.

Při příjezdu první jednotky na místo bylo vozidlo zn. Citroën AX 14 D celé v plamenech a v poslední fázi hoření. Hasiči uhasili hořící vrak vozidla po 23. hodině. Hmotná škoda na zničeném automobilu byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci pod volantem, kterou způsobil kabel od pojistkové skříně k autorádiu. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: stanice Náchod)


Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna byli krátce po desáté hodině dopoledne přivoláni k požáru podlahy v domě v ulici V. Hálka ve Vrchlabí.

Po příjezdu hasičů na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že se nejedná o požár, ale o poškozený komín. Hasiči odstavili komínové těleso z užívání.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Hořic otevírali dveře bytu v ulici Dachovy v Hořicích, ve kterém zůstalo asi roční dítě. Hasiči otevřeli dveře bytu a dítě v pořádku předali jeho matce.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet