Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Silný vítr opět zaměstnává hasiče

K více než dvěma desítkám událostí, které způsobil silný vítr, vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči do všech částí Moravskoslezského kraje v neděli 18. 2. 2007 od devíti do 14 hodin. ILUSTRAČNÍ FOTO: HZS ČD Praha

Nejvíce výjezdů – především k popadaným stromům – bylo dosud zaznamenáno na Bruntálsku a Opavsku – téměř po desíti v každém z obou jmenovaných okresů. Na východě republiky ale silně fouká i nadále a očekávají se i další zásahy hasičů.

Dosud čtyřikrát museli především profesionální hasiči zasahovat například v Krnově a v Opavě, dvakrát ve Městě Albrechtice. Zatím ale nebyla nahlášena žádná závažná událost, zranění osob a větší poškození majetku či auta. Strom spadl i v areálu Letiště Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově, ale zásah jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Novém Jičíně byl rychlý a nekomplikovaný.

V letošním roce je to již počtvrté, kdy moravskoslezské hasiče zaměstnal ve větší míře silný vítr. V součtu těchto čtyř etap (od 1. ledna 2007) počet zásahů již téměř dosahuje cifry 600.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet