Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V neděli 14. 7. 2013 se uskutečnil třetí ročník TFA Větřkovice, s tratí se nejlépe vypořádal Martin Koliba

Před místní hasičskou zbrojnicí byla postavena celkem náročná trať skládající se z rozvinutí čtyř B hadic, hamer boxu, překonání bariéry, přemístění pneumatiky nákladního automobilu, výstupu do druhého patra budovy obecního úřadu, vytažení 20 kg závaží na lešení, přesun dvou 20kg kanystrů na vzdálenost 20 metrů, proběhnutí s 20kg kanystrem tunelem, transport figuríny, přesun ocelového závaží po kolejnici pomocí kladiva na vzdálenost 2,5m a finálním během délky 160m do mírného stoupání do cíle.

Trať byla postavena pro mužskou a ženskou kategorii, s tím že v ženské kategorii byly veškeré silové úkoly omezeny poloviční vzdáleností, nebo poloviční vahou břemen.

Za velmi příjemného letního počasí a za vydatné divácké kulisy, se na start postavilo celkem 17 borců ve věkové kategorii do 35 let, 4 borci ve věkové kategorii nad 35 let a 4 ženy.

Ze všech nejlépe se vypořádal s tratí Martin Koliba, který s časem 3:28,67 byl absolutně nejlepší a vyhrál kategorii mužů do 35 let, následován Josefem Palátem s časem 3:29,22, který vyhrál kategorii mužů nad 35 let.

Z žen si s tratí nejlépe poradila Kateřina Zubíková, která s časem 4:12,29 porazila druhou Janu Kolibovou zhruba o 8 sekund a třetí pak byla Jana Beinhaurová s časem 6:36,45.

Myslím, že za závodníky mohu na stranu organizátorů říct, že závody byly velmi dobře připravené a celé se nesly ve velmi pohodové atmosféře. Tímto velký dík členům SDH Větřkovice, sponzorům soutěže a všem ostatním, kteří se na přípravách podíleli.

Ondra Fabián
SDH Petřvald

Sdílet
Přiložené soubory
tfa větřkovice 2013_výsledky.pdf zobrazit online PDF 152 kB