Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali řidiče nákladního vozu na silnici mezi Hlučínem a Kozmicemi

Více než 1,5 hodiny byla dnes dopoledne uzavřena silnice I/56 z důvodu dopravní nehody dvou nákladních automobilů. Na 20. km silnice mezi Hlučínem a Kozmicemi došlo po deváté hodině ranní ke srážce dvou nákladních automobilů a zaklínění jednoho z řidičů v havarovaném automobilu.

Na místo události byly bezprostředně po ohlášení události na Operační a informační středisko hasičů vyslány dvě jednotky hasičů z Hlučína.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Hlučína po příjezdu na místo nehody zajistili místo nehody a započali vyprošťování zaklíněného řidiče v jednom nákladním automobilu. Vyproštěný řidič byl pak předán kolegům ze záchranné služby a letecky transportován do nemocnice.

Následně hasiči likvidovali únik provozních kapalin z automobilů na silnici a pomáhali při nakládání jednoho z havarovaných nákladních automobilů na odtahové vozidlo.

Dopravní nehoda se stala poblíž železničního mostu mezi Hlučínem a Kozmicemi, který ale naštěstí nebyl dopravní nehodou poškozen. Silnice I/56 byla z důvodu dopravní nehody uzavřena více než 1,5 hodiny.

por. ing. Marek Gašparín
zástupce tiskového mluvčího
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet