Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pro řidiče náklaďáku musel přiletět vrtulník, automobil skončil po nehodě u obce Věžná ve stromě a na boku

Pacovští profesionální hasiči zasahovali ve středu v podvečer u dopravní nehody nákladního vozidla na komunikaci u obce Věžná na Pelhřimovsku. Vůz zůstal po nehodě převrácený na boku. Pro zraněného řidiče přiletěl vrtulník.

Nehoda byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena v 19:20 hod. Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že havarovaný vůz je převrácený na boku a po komunikaci je rozsypaný převážený náklad balíkovaného substrátu.

Komunikace zůstala po nehodě zcela uzavřená. Policisté odkláněli dopravu přes objízdné trasy.

Hasiči pomohli zdravotníkům s ošetřením zraněného řidiče a s jeho následným transportem do vrtulníku. Jednotka dále zajistila havarovaný vůz proti požáru a úniku provozních kapalin. Na vyproštění havarovaného vozidla byla na místo povolána specializovaná fir­ma.

Vyprošťování havarovaného vozidla nebylo jednoduché, hasiči museli zdemolovanou kabinu vozidla postupně rozebrat. Uniklé provozní kapaliny následně hasiči zlikvidovali sorbentem. Pár minut po půlnoci byl zásah pro hasiče ukončen a jednotka se vrátila zpět na základnu.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet