Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dětském táboře u Vanče na Třebíčsku hořelo, škoda dosáhla čtvrt milionu korun

Osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovalo v pátek u požáru v areálu dětského tábora u obce Vaneč, místní části Na Skalce na Třebíčsku. Při požáru se zranil jeden z vedoucích tábora. Plameny za sebou zanechaly majetkovou škodu 250 tisíc korun. Proč požár vypukl nyní zjišťují naši vyšetřovatelé.

Hlášení o požáru tlakových lahví na propan – butan v kuchyni tábora přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 11:47 hod.

K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Náměšť nad Oslavou, Třebíč a Velké Meziříčí společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Tasova, Pozďatína, Vanče a obce Pyšel a jednotkou VÚ Náměšť nad Oslavou.

Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že požárem jsou zasažené nejenom tlakové lahve, ale také prostory kuchyně a jídelny. Plameny se ještě před příjezdem jednotek stihly rozšířit na přilehlý les. V době vzniku požáru bylo v táboře 81 dětí a 20 dospělých osob. Všichni stihli včas z místa odejít do bezpečí.

Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů a také ochlazovali tlakové lahve v prostoru kuchyně. Po několika minutách intenzivního hašení se podařilo jednotkám dostat požár pod kontrolu. Při požáru se popálil jeden z vedoucích tábora.

Po provedené lokalizaci požáru hasiči rozebrali požárem zasažené konstrukce kuchyně a dohasili jednotlivá ohniska hoření. Další možná skrytá ohniska vyloučili termokamerou. Úplně požár zlikvidovat se jednotkám podařilo před druhou hodinou odpoledne.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet