Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

TFA Štramberská Trúba 2013 zakončila seriál soutěží O pohár ředitele HZS Moravskoslezské­ho kraje

V malebném prostředí městečka Štramberk se dnes konala závěrečná část seriálu soutěží O pohár ředitele HZS Moravskoslezského kraje v TFA – Štramberská trúba.

Závod, kterého se zúčastnila téměř padesátka hasičů, provázelo krásné počasí a nikomu ze zápolících borců tak nic nebránilo tomu, aby ze sebe na závěr sezóny vydali to nejlepší.

Trať ve Štramberku využívá místní turistickou zajímavost – po silových disciplínách se z náměstí vybíhá po téměř třech stovkách schodů až na dřevěný ochoz věže Trúba, kde závodník zazvoní na zvonec a jeho pokusu je tím konec.

Do letošního Poháru ředitele HZS MSK v TFA se zapojilo celkem 114 hasičů z ČR, Slovenska a Polska. Do celkového umístění v Poháru se započítávaly čtyři nejlepší výsledky z šesti letošních závodů. Např. za první místo dosud dostal tvrdý hasič 150 bodů, za druhé 145, za třetí 140 atd. Při dnešním finále se uděloval dvojnásobek, tedy adeptů na vítězství bylo hned několik borců.

Soutěžilo se ve dvou kategoriích – do 35 let (A) a nad 35 let (B). Absolutním vítězem TFA Štramberská trúba 2013 se stal Marcin Zdzieblo s časem 4:14 minuty, což je rekord trati. Vyhrál tak i „svou“ kategorii B, kde skončil na druhém místě Josef Palát s časem 4:26 a na třetím Zbyněk Kadlčík s časem 4:48.

Kategorii A vyhrál Jan Haderka s časem 4:39, následovaný Davidem Řehulkou a Martinem Kolibou. Oba posledně jmenovaní byli zpestřením soutěže – dosáhli totiž stejného času (4:41) a tak se o své umístění utkali až v závěrečném rozběhu do schodů na nádvoří hradu.


Celkové pořadí seriálu Pohár ředitele HZS Moravskoslezského kraje v TFA 2013:

  • Kategorie „A“
    1. Jan Haderka – JSDH Hulín – 697 bodů
    2. Martin Koliba – HZS P Letiště Leoše Janáčka Mošnov – 677 b.
    3. Rudolf Mališ – HZS P Letiště Leoše Janáčka Mošnov – 657 b.
    4. David Řehulka – HZS MSK, Ostrava-Přívoz – 643 b.
    5. Jaroslav Hanzel – HZS MSK, Karviná – 622 b.
  • Kategorie „B“
    1. Marcin Zdzieblo – PSP Krakow, PL – 740 b.
    2. Josef Palát – HZS P DEZA Val.Meziříčí – 710 b.
    3. Zbyněk Kadlčík – JSDH Kněžpole – 620 b.
Sdílet
Přiložené soubory
výsledky tfa 2013 Štramberk.xls zobrazit online XLS 36 kB
2013-pohar-reditele-hzsmsk-tfa-celkove.pdf zobrazit online PDF 86 kB
Seriál: O pohár ředitele HZS MSK v TFA