Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční Železný Hasič Milevsko se povedl, konal se v krásném prostředí parku Bažantnice u Milevského kláštera

Dne 24. srpna 2013 se s laskavým svolením Královské kanonie premonstrátů na Strahově a města Milevska uskutečnila v parku Bažantnice, soutěž NOČNÍ ŽELEZNÝ HASIČ MILEVSKO – POHÁR FAST KOVOŠROT. Jednalo se o silový víceboj jednotlivců v modifikovaných disciplínách T.F.A.

Snahou organizace Racing Rescue bylo zatraktivnit toto hasičské sportovní odvětví, a tak se její členové rozhodli uspořádat toto klání v noci, tedy jako „noční soutěž“.

Noční soutěž v tomto odvětví, až na jednu výjimku v Moravskoslezském kraji, kde se běží na sjezdovce za umělého osvětlení, zatím nikdo neuspořádal. Milevská soutěž měla originální pojetí, uskutečnila se v krásném prostředí parku Bažantnice v těsné blízkosti Milevského kláštera.

Celý soutěžní polygon a jeho okolí byl nasvícen za použití různobarevných světelných efektů, díky nimž celá soutěž získala jedinečnou atmosféru.


Sportovní klání bylo rozděleno do několika kategorií a to ŽENY a MUŽI, v obou případech byl minimální požadavek na osobní výstroj soutěžících a dýchací přístroj sloužil jen jako zátěž, kategorie Muži byla uzpůsobena spíše pro začátečníky.

Dále byla vypsána královská kategorie MASTER, které se mohl zúčastnit kdokoliv bez rozdílu pohlaví. Zde se soutěžilo v kompletní zásahové výstroji včetně aktivovaného dýchacího přístroje.

Několik set přítomných diváků pak vidělo roztahování a motání hadic, nošení těžkých břemen, převalování pneumatiky, zdolávání dvoumetrové bariéry. Nechybělo ani vlečení 80kg figuríny, Milevská specialita 8m vysoká věž a vytažení 20kg závaží na její vrchol. To vše v co nejkratším čase tedy bez přestávek mezi jednotlivými disciplínami – Nejtvrdší hasič přežije!

I přesto a možná právě proto se do Milevska v Sobotu dostavila celá řada borců z různých krajů naší republiky, aby mohli toto klání absolvovat. Vítěz kategorie Master si kromě poháru a dalších drobných cen odnesl 1.000 Kč finanční hotovost, dále dárkový balíček doplňků stravy pro sportovce ov hodnotě 3.000 Kč.

Organizátoři soutěže děkují všem soutěžící m kteří se dostavili na start a těší se na viděnou při další soutěži která se uskuteční 12. 10. 2013 na náměstí E.Beneše v Milevsku a je druhým ročníkem Poháru starosty města.

Více informací naleznete na http://www.vyprostovani.cz

Sdílet
Přiložené soubory
vÝsledky noČnÍ ŽeleznÝ hasiČ - master.docx zobrazit online DOCX 11 kB
vÝsledky noČnÍ ŽeleznÝ hasiČ - muži.docx zobrazit online DOCX 11 kB
vÝsledky noČnÍ ŽeleznÝ hasiČ - ženy.docx zobrazit online DOCX 13 kB