Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Během víkendu zemřeli na kolejích v Královéhradeckém kraji tři lidé

V pátek 19. července po 21. hodině vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a stanice Pražská k ohlášené nehodě, která se stala na železniční trati v Pouchovské ulici v Hradci Králové.

U zastávky došlo ke střetu osobního vlaku s člověkem. Sedmašedesátiletý muž si zřejmě úmyslně lehl na koleje a strojvedoucí vlaku, i přes použití rychlobrzdy, nestačil včas zastavit. Muž utrpěl smrtelná zranění. Na místo byli povoláni drážní hasiči z Nymburka, kteří si převzali místo události. Příčiny neštěstí šetří Policie ČR a Drážní inspekce.

K další smrtelné nehodě na kolejích došlo v sobotu 20. července odpoledne na železniční trati v městské části Popovice v Jičíně. Osobní vlak mezi Jičínem a Nymburkem srazil a na místě usmrtil starší ženu. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Jičína a hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk.

K třetí tragické nehodě na železnici došlo v neděli 21. července večer mezi Teplicemi nad Metují a Dědovem na Náchodsku. I v tomto případě měl střet osobního vlaku s člověkem smrtelné následky. Na místě zasahovali hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Česká Třebová.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet