Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiče v Pardubickém kraji během pondělí zaměstnala záchrana osoby i požár osobáku

Profesionální hasiči z Hlinska a Chrudimi zachraňovali v pondělí v 14.27 hodin cyklistu, jenž spadl do rokle v lese u Zderazu. K místu události museli hasiči dojít pěšky. Zraněného muže hasiči umístili do nosítek a přibližně 700 metrů ho transportovali do sanitního vozu.


Dne 22. července v 14.43 hodin zasahovala jednotka hasičů u nehody osobního vozu Citroen C3 a motocyklu Jawa 350 v Lanškrouně. Osobní automobil pravděpodobně odbočoval a překřížil jízdu protijedoucí motorce, jejíž řidič i přes intenzivní brzdění narazil do zadní čáísti vozidla.

Hasiči pomohli zdravotníkům s ošetřením a naložením zraněného motorkáře do sanitního vozu. Jednotka hasičů dále zajistila dopravní prostředky proti požáru a úniku provozních náplní. Po odstranění následků se jednotka vrátila zpět na základnu.


Do Letohradu směřovaly hasičské vozy v pondělí 22. července v 16.31 hodin. Hořel tady osobní automobil Renault. Na místě zasahovaly jednotky z Žamberku a Letohradu. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 16.43 hodin a zlikvidovali ho o čtyři minuty později.

Plameny poškodily téměř celý automobil. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada na palivovém systému. Škoda byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun.

Sdílet