Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V USA se zavírají hasičské stanice.

Problémy s financováním hasičských sborů nemá jen naše republika, ale i tak bohatý stát jako jsou USA. Podle informací serveru Firehouse.com, chce starosta města Trenton (stát New Jersey) Doug Palmer uzavřít tři hasičské stanice.

Poté co tento plán oznámil velitel hasičského sboru veřejně, zvedla se vlna protestů ze strany hasičů i veřejnosti. Uzavřeny mají být stanice 2,5 a 3. Stanici 2 a 5 mají obsadit zdravotničtí záchranáři (EMS) a malou stanici 3 policisté.Techni­ka bude převedena zčásti na ostatní stanice trentonského sboru, a zčásti na právě dostavovanou stanici na West State Street. Hasiči z dotyčných stanic ovšem žijí v nejistotě, a protestují. Radnice sice tvrdí že nikdo o místo nepřijde, ale restrukturalizace se dotkne více než padesáti velitelů a hasičů, kteří budou přemístěni, nebo mohou přijít o práci. Tímto krokem chce radnice ušetřit přes 2 miliony dolarů, dle tvrzení hasičů se tak děje na úkor bezpečnosti obyvatel města.

Jak je vidět, ani loňské 11.září nebylo dostatečné pro některá města, aby na hasičích nešetřili. U nás se naštěstí nic takového zatím neděje, ale co není může brzy být.
Sdílet