Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchranáři zasahovali u nehody motocyklisty ve Frýdlantu nad Ostravicí, ten svým zraněním i přes resuscitaci podlehl

Posádky zdravotnické záchranné služby byly v pondělí 22.7. večer volány k vážné nehodě na Frýdecko-Místecku. Havárii motocyklisty ve Frýdlantu nad Ostravicí, který měl při jízdě narazit do plotu, nahlásili svědkové na tísňovou linku ve čtvrt na devět s tím, že na místě je zraněný v bezvědomí. Na pomoc ihned vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci z nedalekého stanoviště a vzlétl vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

Z hasičských jednotek vyjeli profesionálové ze stanice Frýdek-Místek a místní dobrovolná jednotka.

Pětatřicetiletý motocyklista nejevil známky života a v okamžiku příjezdu záchranářů mu poskytovali základní první pomoc svědkové nehody. Posádky ZZS pokračovaly ve snaze o záchranu muže, u něhož došlo k selhání všech základních životních funkcí. Zasahující lékař při prvotním vyšetření zjistil mnohočetná poranění v oblasti končetin, pánve a páteře.

Navzdory použití přístrojů a léků se záchranářům během rozšířené resuscitace nepodařilo obnovit činnost srdce a lékař nakonec musel konstatovat smrt pacienta.

Na místě nehody byla ošetřena rovněž dvaadvacetiletá žena, která neutrpěla fyzické poranění, ale jevila známky akutní stresové reakce. Posádka RZP ji poté transportovala do zdravotnického zařízení a předala do další péče ve Frýdecko-Místecké nemocnici.

PhDr. Lukáš Humpl
Tiskový mluvčí ZZS MSK

Sdílet