Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ze známé vyhlídkové chatky v Seloutkách na Prostějovsku nic nezbylo, shořela

Kontrolované dohoření známé vyhlídkové chatky v Seloutkách na Prostějovsku a ohořelá dřevěná konstrukce objektu, bohužel víc možností jak pomoci hasičům nezbylo. Informaci o hořící chatce a trávy v její blízkosti přijala linka tísňové pomoci ve čtvrtek 25. 7. 2013 krátce po sedmnácté hodině.

Na místo společně s profesionální jednotkou požární stanice Prostějov a to osádky dvou cisternových vozidel vyslalo operační středisko hasičů další dvě dobrovolné jednotky Určice a Seloutky.

Hasiči po příjezdu lokalizovali velmi rychle rozšiřující se plameny v okolí a to již na ploše více jak 20 × 20 metrů, s troskami shořelé chaty původně o rozměrech 4 × 4 metry a poté pokračovali v rozebírání požárem zničené konstrukce a dohašování menších ohnisek.

Po skončení zásahu bylo místo požářiště předáno starostovi obce, ten také vyčíslil škody v částce 60 tis korun. Co bylo příčinou vzniku požáru je v tuto chvíli v šetření.

Jedna z velmi pravděpodobných možností příčin vzniku je i úmyslné založení či neopatrná manipulace s otevřeným ohněm neznámou osobou či osobami. Naštěstí se vše obešlo bez zranění.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet