Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Mezi Klimkovicemi a Bravanticemi hořel přívěs se sporáky, škoda se vyšplhala na 900 tisíc

Čtyři jednotky hasičů, z toho tři profesionální (z HZS MSK) zasahovaly ve čtvrtek 25. 7. 2013 večer na silnici mezi Klimkovicemi (okres Ostrava-město) a Bravanticemi u požáru přívěsu kamionu DAF, který vezl do Ruska sporáky.

Požár se obešel bez zranění, škoda na přívěsu a jeho nákladu byla předběžně odhadnuta na 900 tisíc korun. Oheň způsobila technická závada na vozidle, pravděpodobně na brzdách.

Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno ve čtvrtek večer krátce po 21. hodině. Na místo vyjely tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Ostrava-Zábřeh, Ostrava-Poruba a Bílovec, s nimi jednotka dobrovolných hasičů z Klimkovic.

Sporáky vezly do Ruska v koloně tři kamiony s přívěsy. Řidič jednoho z nich zpozoroval kouř na přívěsu kolegy, jedoucího před ním. Okamžitě zastavili, přívěs zajistili proti odjetí a tahačem odjeli do bezpečné vzdálenosti. Také použili na rychle se rozšiřující oheň přenosné hasicí přístroje.

Při příjezdu hasičů již hořel celý prostor přívěsu, plný sporáků. Většinu ohněm poškozených sporáků přitom museli hasiči vynášet z korby přívěsu, na silnici či vedle ní je kontrolovali termokamerou a prolévali vodou. Požár byl uhašen za 50 minut.

Sdílet