Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Brněnsku se střetl vlak s autem

Ve čtvrtek 22. února tlačil vlak vozidlo Opel Vectra po nárazu ještě zhruba 600 metrů. Při srážce auta s vlakem byli zraněni dva lidé.

Tři jednotky jednotky hasičů ze stanic v Rosicích a v Brně-Starém Lískovci a jednotka hasičů Českých drah zasahovaly ve čtvrtek 22. února večer při odstraňování následků srážky osobního vozidla s vlakem na přejezdu železniční trati v obci Troubsko na Brněnsku. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 19:55 hodin. Vlak vozidlo Opel Vectra po nárazu tlačil ještě zhruba 600 metrů. Ve zdemolovaném vozidle byli zraněni dva lidé.
Hasiči na místo nemohli dojet zásahovými vozidly a vzdálenost od železničního přejezdu k havarovanému autu překonávali pěšky. Zraněným poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu zdravotníků je na nosítkách po železniční trati transportovali do sanitek k převozu do nemocnice. Na havarovaném vozidle hasiči udělali protipožární opatření a zajistili místo nehody. Krátce po 21. hodině velitel zásahu jednotek HZS Jihomoravského kraje místo k dalším úkonům předal policistům, pracovníkům drážní inspekce a hasičům Českých drah a jednotky HZS JmK se vrátily na stanice v Rosicích a Starém Lískovci.

-kaw-
Zdroj:
por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

Sdílet