Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dřevěný přístřešek sousedící s montážní dílnou plameny v Hynčicích nad Moravou zcela poničily

Čtyři jednotky hasičů Olomouckého kraje se v nočních hodinách soboty 27. 7. 2013 podílely na likvidaci požáru dřevěného přístřešku, sloužícího částečně jako garáž, ale i úložný prostor pro různý materiál.

Oznámení o požáru v Hynčicích nad Moravou převzala linka tísňové pomoci ve 22:30 hod. Během několika minut zde poté dorazily jednotky profesionální – stanice Šumperk a dobrovolné -Jindřichov, Hanušovice a Staré Město.

Zmiňované první dvě dobrovolné jednotky ihned po svém příjezdu vyloučily možnou přítomnost osob uvnitř hořící budovy a zabezpečily rychle rozšiřujícím se plamenům v zahoření do nedalekého lesa, ostatně na to upozornil i oznamovatel s upřesněním, že v hořících prostorech se může nacházet i vozidlo.

Dřevěný přístřešek sousedící s montážní dílnou plameny zcela poničily, hasičům jejich činnost ztěžovalo opravdu velké množství různého materiálu uvnitř. Postupně museli část ohořelých trámů rozebrat a dohledat menší skrytá ohniska.

Některá místa pohledem termokamery stále vykazovala nebezpečné hodnoty a vracela hasiče na místa, která již předtím kontrolovali a provedli dostatečné prolití vodou. I po samotném předání a odjezdu jednotek zpět na své základny, došlo k opětovnému požadavku navrácení jedné z jednotek zpět. Dobrovolní hasiči z Hanušovic zde provedli uhašení drobného rozhoření a opakovanou kontrolu požářiště.

Co je příčinou vzniku požáru došetřuje náš vyšetřovatel, majitel prozatím škodu vyčíslil v částce 150 až 200 tis korun. Při požáru i samotném zásahu hasičů nedošlo k žádnému zranění, poslední z jednotek tedy hasiči Hanušovice, se na svou základnu vrátili v brzkých ranních hodinách neděle 28. 7. 2013, přesněji v krátce po jedné hodině ráno.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet