Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nestabilní jeřáb v pražských Dejvicích ohrožoval dva domy, lidé z nich byli evakuováni

V pražských Dejvicích, ulice Kolejní zasahovali hasiči a policisté u stavebního jeřábu, který hrozil pádem na blízké obytné domy kvůli špatné stabilitě. Jeřáb má prasklé vzpory.

Z domů byly evakuovány osoby, na místo byla povolána dvojice mobilních těžkotonážních jeřábů, za jejich pomoci bude poškozený stavební jeřáb postupně rozebrán.

Hasičské jednotky ze stanic Petřiny, Smíchov a JSDH Zličín provedly evakuaci imobilní osoby a asistovaly při zajištění jeřábu. Následně se provádělo nasvícení místa události. Odstraňování jeřábu bude zřejmě trvat až do ranních hodin, policie celou oblast uzavřela.

Co způsobilo praskuntí vzpor není jasné, spekuluje se, že za vším je nepřízeň počasí a poryvy silného větru, který se prohání metropolí.

Kromě tohoto případu zasahovaly a nadále zasahují jednotky pražských městských, podnikových a dobrovolných jednotek u dalších událostí v souvislosti s bouří a děštěm. Do současné doby řešili hasiči přes 150 případů, převažují odstraňování spadlých nebo pádem hrozících stromů a větví a odčerpávání zatopených prostor včetně metra. Odstraňování následků bouřky bude pokračovat do ranních hodin.

Jeden z klasických bouřkových případů se stal přímo naproti poškozenému jeřábu, jednotka z HS3 zde čerpala vodu ze suterénu domu.

Sdílet