Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ostravské hasiče zaměstnal náklaďák se zeminou, v kraji byli u šesti nehod

K šesti dopravním nehodám vyjížděly v sobotu 24. 2. 2007 jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, z toho hned ke třem během rána a dopoledne v samotné Ostravě.Aktualizace fotografií !!!



K šesti dopravním nehodám vyjížděly v sobotu 24. 2. 2007 jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, z toho hned ke třem během rána a dopoledne v samotné Ostravě. Tam například postavili na kola nákladní automobil, který vezl hlínu a patrně nezvládl odbočení na křižovatce. Řidič vozidla byl lehce zraněn, dvě lehká zranění si vyžádala i nehoda staré škodovky ve Frýdku-Místku.

Již zhruba hodinu po půlnoci vyjeli profesionální hasiči ze stanice v Bruntálu, a to k dopravní nehodě v Horním Benešově, kde se osobní auto převrátilo na střechu a vytékal z něj benzín. Hasiči auto otočili na kola a místo zasažené benzínem, zasypali sorbentem a pak uklidili.

Kolem páté hodiny ráno vyjela jednotka ze stanice z Ostravy-Zábřehu k dopravní nehodě Škody Fabie na sjezdu z Výškovické na Rudnou ulici. Auto mělo proraženou nádrž na olej. Hasiči olejovou skvrnu posypali sorbentem a pak uklidili.

Přesně ve stejnou dobu vyjížděla jednotka ze stanice v Novém Jičíně k dopravní nehodě osobního auta v Bartošovicích, části Hukovice. V autě ani u něj žádný řidič nebyl. Hasiči odtáhli auto ze silnice.

Jen o deset minut později vyjížděli profesionální hasiči ze stanice v Ostravě-Porubě k dopravní nehodě dalšího osobního auta, které skončilo v kolejišti tramvaje číslo 4 v Martinovské ulici v Ostravě-Třebovicích. Auto odstranili z kolejiště. Také zde nebyl žádný řidič k nalezení.

Nejvíce času a práce – asi dvě a půl hodiny – zabrala dopravní nehoda nákladního automobilu MAN, který v sobotu kolem desáté hodiny nezvládl odbočení doleva na světelné křižovatce ulic Opavská a 17. listopadu v Ostravě-Porubě. Těžká osmikolka, která vezla hlínu patrně na nedalekou skládku, jela po Opavské ulici a zabočovala doleva na Pustkovec. Za zatáčkou se převrátila na bok. Řidič (ročník 1978) naštěstí vyvázl jen s lehkým zraněním. Hasiči jej z kabiny nemuseli vyprošťovat. V péči jej měl tým Zdravotnické záchranné služby.

K nehodě přijelo jedno vozidlo ze stanice HZS MSK v Ostravě-Porubě a vyprošťovací vozidlo Mercedes Benz Bizon ze stanice v Ostravě-Zábřehu. Hasiči náklaďák převrátili na kola pomocí dvou navijáků a pak napojili na jiné auto, které Man odtáhlo. Také informovali společnost Ostravské komunikace. Na místo přijel malý a velký nakladač a nákladní Tatra na převoz hlíny. Také při nakládání rozsypané zeminy hasiči asistovali.

Zatím poslední nehoda v Moravskoslezském kraji, ke které během soboty profesionální hasiči vyjížděli, se stala před jednou hodinou odpoledne ve Frýdku-Místku v méně frekventované ulici Čelakovského. Vyžádala si lehká zranění dvou mladých osob, o které se postarala Zdravotnická záchranná služba. Hasiči ze stanice ve Frýdku-Místku zde odstraňovali následky nehody, mezi jiným obraceli letitou Škodu 120 ze střechy na kola a likvidovali drobný únik provozních kapalin z auta.

-kaw-

Zdroj:

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet