Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda kamionů na Pražském okruhu si vyžádala jeden lidský život a několik dalších zranění

Všechny složky IZS zasahovaly dnes před polednem u dopravní nehody celkem šesti kamionů na Pražském okruhu. K události došlo na přemostění Strakonické. Hasiči vyprošťovali zraněné zaklíněné osoby, ty byly celkem čtyři. Dle informací z místa jeden člověk zemřel.

U nehody zasahovala dále záchranná služba s několika vozy včetně vrtulníku a povolána byla i Policie ČR. Na místě mělo nejprve dojít k havárii dodávky v silničním tunelu, u tohoto případu zasahovala jednotka HZS hl. m. Prahy z HS6 Krč, a následně k nehodě kamionů. Kromě hasičů z Krče byli na místě také muži ze stanic Radotín, Smíchov a Petřiny. Dostavil se i velící důstojník směny z HS1 Sokolská.

Na vozovku se vysypal i náklad a komunikace je nyní ve směru na D5/Plzeň a letiště zcela neprůjezdná. Opačný směr na Brno byl uvolněn deset minut po 13. hodině.

Čtyři posádky rychlé zdravotnické pomoci, osobní vůz s lékařem a posádka záchranářského vrtulníku zasahovaly před polednem u hromadné dopravní nehody na Pražském okruhu před Lochkovským tunelem. Nejprve narazila dodávka do stěny tunelu a v koloně se následně srazilo několik kamionů. Zatímco posádka dodávky zraněna nebyla, v kamionech se zranilo 5 mužů, z toho jeden smrtelně. Dva zůstali v kabinách zaklíněni a bylo nutné je nejprve vyprostit. Posádky na místě ošetřily tři lehčí a jedno vážné zranění. Tři pacienti, kteří utrpěli zhmožděná poranění různých částí těla, byli následně převezeni do Fakultní nemocnice v Motole. Vážně zraněný muž byl po zajištění vitálních funkcí letecky transportován do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích, uvedla pro media pražská Zdrvotnická záchranná služba.

Všechny živé osoby hasiči vyprostili a záchranným složkám se ve spolupráci s odtahovou firmou podařilo odtrhnout kamiony od sebe. Poté následovalo vyproštění těla mrtvého řidiče. Úplná uzavírka Pražského okruhu v tomto směru bude trvat ještě několik hodin, dokud nebudou odstraněny následky nehody.

Během zásahu došlo dle dostupných informací ke dvěma lehčím zraněním zasahujících hasičů.

Jednotky HZS ukončily na místě činnost krátce před 14. hodinou, o likvidaci se postrají soukromé firmy a údržba ŘSD.

Sdílet