Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragický střet osobního vozidla s cisternou u Litomyšle

Dnes 31. července před sedmou hodinou ráno se na silnici I/35 zhruba dva kilometry za Litomyšlí ve směru na Moravskou Třebovou stala tragická nehoda, která zaměstnala všechny složky IZS.

Jednotky hasičů z Litomyšle a Svitav zasahovaly 31. července sedm minut před sedmou hodinou ranní na silnici I/35 u nehody dvou nákladních (Iveco a Scania) a dvou osobních vozidel (Renault Scenic a Škoda Felicia).

Po příjezdu hasičů na místo zjistili, že uvnitř jednoho vozu je osoba, která utrpěla smrtelná zranění a další osoba (řidič kamionu) byla dle slov zdravotníků lehce zraněna. Silnice I/35 byla neprůjezdná a policisté zajistili objízdné trasy přes Strakov a Čistou.

Hasiči provedli zasypání uniklého oleje sorbentem a po příjezdu dopravních policistů a následném vyšetření a zadokumentování nehody, vyprostili ze zdemolovaného automobilu pomocí vyprošťovacího zařízení tělo muže. Dále hasiči naložili zdemolovaný Renault na vozidlo hasičského kontejneru a s dalšími zbytky vozu, jež byly rozházeny po celé vozovce, převezli na policejní dvůr pro provedení expertízy.

Na místo byli povoláni také pracovníci správy a údržby silnic, kteří prováděli úklid vozovky. Událost byla ze strany hasičů uzavřena v 12.25 hodin.

Sdílet