Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě nákladního auta na D1 v Brně zůstal zaklíněný spolujezdec

V pátek 2. 8. 2013 narazil nákladní automobil na dálnici D1 do dopravního značení. Stalo se tak v 19:54 hod na 189,5. km ve směru na Prahu.

Hasiči dorazili na místo během deseti minut. Cestu k dopravní nehodě jim komplikovali neukáznění řidiči, kteří svým neuváženým chováním zablokovali dálnici. K vyproštění spolujezdce, který zůstal po nárazu zaklíněn v nákladním autě, použili hasiči hydraulické vyprošťovací zařízení. Zraněného muže následně předali do péče zdravotní záchranné služby JmK, která převezla pacienta k dalšímu ošetření do nemocnice.

V době dopravní nehody pracovali dva zaměstnanci Ředitelství silnic a dálnic ČR – Střediska správy a údržby dálnice (SSÚD) Chrlice na vyznačení částečné uzavírky. Nákladní automobil narazil do mobilní „šipky“, kterou zcela zdemoloval. Bez újmy se neobešlo ani auto SSÚD, za kterým bylo dopravní značení připojeno. Dva cestáři stihli naštěstí před řítícím se autem uskočit do příkopu a neutrpěli tak vážnější zranění.

Jelikož byla dálnice po celou dobu zásahu hasičů a vyšetřování nehody uzavřena, musela být zřízena objízdná trasa přes nedaleké Bosonohy. Provoz na dálnici byl obnoven po osmdesáti minutách.

Zasahující jednotky PO

  • PS BVV
  • PS Lidická

mjr. Ing. David Jirouš

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet