Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ivánku kamaráde, proč jsi nepřišel ?!

DĚKUJEME VŠEM ZA ÚČAST. ŽLUTÁ STUŽKA JE ZNAMENÍ NAŠÍ JEDNOTY. Manifestace v Praze začala 27. 2. 2007 v 13:30 hodin na Křižíkově fontáně. Účast byla průměrná, cca 2 000 příslušníků z řad policistů a hasičů. Ministr vnitra Ivan Langer se nedostavil.

Přesně v půl druhé začal manifest skladbou Má vlast za doprovodu Křižíkovy fontány a minutou ticha za zemřelé příslušníky policie a hasičů. Na místo se dostavil bývalý Ministr vnitra František Bublan. Hosté z řad iniciátorů akce a odborářů všech složek postupně vystupují na pódiu.

Vystoupil František Bublan, řekl, že zákon se vyloženě peněz netýká a že s platem nikdo na konci roku nepůjde dolů. Všeobecně se jeho projev setkal s nevolí.

Dále vystoupil předseda hasičských odborů p. Muhlfeit, který řekl, že hasičské odbory nebyly příliš nakloněny Manifestaci, ale akci podporují. Dále řekl, že probíhá jednání mezi odboráři a ministrem o narovnání platů.

14:10 hodin
Organizátoři sdělili, že vedení Policie ČR ohlásilo na dnešní den bezpečnostní akce, jinak by tu bylo o poznání více lidí. Ozval se asi minutový pískot.
Na akci se nedostavil ani náměstek Salivar, tvrdí, že nebyl pozván. Opět pískot.

14:38 hodin
Organizátoři přečetli petici, kterou může každý podepsat. Na závěr proběhla všeobecná diskuze.




DĚKUJEME VŠEM ZA ÚČAST.
ŽLUTÁ STUŽKA JE ZNAMENÍ NAŠÍ JEDNOTY.
Sdílet